סרטן השד הוא מחלה שמדברים עליה, אבל למרות שמדברים עליה, אל בהכרח יודעים עליה. כמו בהרבה נושאים בעולם המודרני, אנחנו יודעים מעט על הרבה, ונדיר שמישהו יודע הרבה על משהו, אלא על התחום בו הוא, או יותר נפוץ במקרה זה היא, מתעסקים בו.
לצערנו, אנשים מעמיקים את הידע שלהם על הסרטן החמור והמסוכן הזה רק כאשר מאוחר מדי, כאשר התבשרו בבשורה שממנה ואילך דברים משתנים. שמנו כאן בכמה מילים מעט מידע חיוני שנועד בעיקר לעודד אותך ללמוד עוד, ולהגביר את המודעות של הציבור בכדי שתוכלי גם את להיות ערה, ולפעול לגילוי מוקדם לצורך מניעה של "המחלה".
עובדות חשובות מאוד על סרטן השד
- נפוץ – או שמא יש לומר נפוץ עד מאוד, סרטן השד הוא לא פחות מהסרטן הנפוץ ביותר כיום, ובראשו הקרצינומה, סרטן שמתבטא ברקמת האפיתל (לעומת סרקומה ברקמת החיבור, או לימפומה בקשרי הלימפה)
- בעיקר נשים – אך לא רק, למרות שהרוב המוחלט של הסרטן הזה תוקף נשים, הרי שגם גברים עלולים לסבול ממנו (0.5%-1% מהחולים)
- בעיקר מעל גיל 40 – עד כדי כך שתשעים וחמישה אחוזים ממקרי הסרטן הנוראי תוקף נשים מעל גיל 40, בישראל ובעולם כולו.
- אחת משבע – זה לא רק משפט, אלא נתון סטטיסטי אמיתי, המתבסס על מספרים כאן בישראל, מדינה בה לא פחות משליש ממקרי הסרטן הם של סרטן שד.
הטיפול במחלה
ישנם טיפולים שונים לשלבים שונים ולסוגים שונים של המחלה. לאחר האבחון הראשוני של חומרת המחלה והרקע הרפואי המקיף של החולה, הרופאים יקבעו את אופי הטיפול הנכון, מה גם שהוא עלול להשתנות במהלך תקופת הטיפולים.
כל עוד אין עדות לגרורות מרוחקות ממוקד הסרטן בשד, הרי שבמרבית המקרים יבוצע ניתוח להסיר את הסרטן. מעבר להסרת השד והגידול ישנם טיפולים נלווים שונים הכוללים, בין היתר, טיפולים הורמונאליים שונים, יעיל ונפוץ כהתערבות בשלבים המוקדמים של המחלה, טיפול כימותרפי, טיפול ביולוגי, וטיפולים אחרים לשלבים מתקדמים יותר של סרטן השד, כאשר באבחון מוקדם ניתן להעלות בצורה קיצונית את אחוזי ההישרדות מהמחלה.
Comments are closed.